Hur blir rika människor rikare och varför blir inte alla det? Oftast är det inte över en natt utan ett val som görs och dedikation till att uppnå målet.
Här nedan listar jag tio punkter som är det vanligaste anledningarna enligt en artikel jag hittade, men förutom det måste man alltid ha disciplin, vision och viljan. 
  1. Börja tidigt
    Börja spara och investera tidigt, se till att du har bra koll på dina pengar och se till att få pengarna att jobba för dig.

  2. Automatisera
    Om du inte redan har gjort detta så sätt igång och gör det på en gång! Betala dig själv först genom att ha automatiska överföringar till ditt sparkonto varje månad, det första som ska dras från ditt konto innan du börjar betala av dina andra konstnader. Din framtida jag kommer tacka dig!

  3. Maximera din pension
    Tiden går snabbare än vad du tror, så det gäller att spara till din pension. Inte det roligare att spara till men ack så viktig. Se till att du har avsatt tillräckligt så du klarar dig när det är dags att gå i pension.

  4. Betala alltid av dina kreditkort i slutet av månaden
    Se till att du inte har någonting släpandes till nästa månad. Köp inte saker du inte har råd med eller vet hur du ska betala. Räntan på kreditkort är skyhöga och spiralen neråt går väldigt snabbt om man halkar efter.

  5. Lev som om du har det knapert
    Kommer du ihåg när du var student och inte hade några pengar alls?
    Lev under dina tillgångar och spara mer. Lägg pengar på det viktiga och undvik att konsumera onödigt.

  6. Undvik frestelse
    Vi blir bombarderade varje dag från många olika håll om att konsumera, allt från sociala media (TV/radio/Internet) till vänner och bekanta till alla andra som försöker nå ut till oss om att deras produkt/tjänst är det bästa som vi bara måste ha.

  7. Bli målmedveten
    Mål inspireras oss, motiverar oss, och ger oss anledning. Sätt upp mål och fokusera på dem så du vet prioriteringen på vad du vill. Då blir det enklare att uppnå det uppsatta målen också.

  8. Utbilda dig
    Framgångsrika investerare läser på innan de agerar. De börjar alltid med att skaffa sig den kunskap som behövs för att nå sina mål. Och om de inte kan själva så ser de till att rådfråga personer som besitter kunskapen.

  9. Bredda din portfölj
    Framgångsrika investerare investerar aldrig alla sina pengar på en sak. De skulle aldrig få för sig att lägga alla sina ägg i en korg. Det gäller att bredda ordetligt så om en investering går dåligt så har man många andra som fortfarande täcker upp.

  10. Låt dina pengar jobba för dig
    Det sägs att man måste spendera pengar för att skapa pengar. Oavsett hur du gör det så kom ihåg att ha med dig kunskapen eller rådfråga rätt personer för att bli framgångsrik.
Ekonomi, Framgångsrika människor,

Kommentera

Publiceras ej